Sobre el Quiosc Verd

Què és?

El Quiosc Verd va entrar en funcionament el febrer del 2010 a Canyelles. Va ser una iniciativa de l'Ajuntament d'aquell moment per afrontar la crisi i generar ocupació, i alhora cobrir la mancança de servei de premsa que tenia el municipi.

Les dimensions del quiosc són reduïdes. És obvi que la funció principal és la de vendre premsa, però aquesta necessitat bona part de la població la té coberta amb les noves tecnologies i, en canvi, es troba amb algunes mancances que intentem cobrir dins de les possibilitats que té l'establiment. Així doncs, amb el temps, entre les necessitats detectades i les demanades per vosaltres hem anat incorporant una àmplia gamma de productes i serveis per tal de fer-vos el dia a dia més còmode i agradable: llibres, articles de papereria, consumibles informàtics, llaminadures, refrescos, gelats, flors, servei de copisteria, recàrrega de mòbils, loteries, bitllets de transport públic, i moltes coses més.

Qualsevol altre producte o servei que creguis adient de cobrir a Canyelles, ens ho pots comentar, l'analitzarem amb deteniment i decidirem si és possible incorporar-lo. Tu també fas el Quiosc Verd!

Aprofitant la seva obertura al carrer, i la proximitat que genera això amb els nostres veïns i gent que ens visita, també assumeix la responsabilitat d'oferir el servei de punt d'informació municipal.

Per què Verd?

L'Ajuntament va decidir pintar les portes verdes, per tant no podia dir-se vermell o blau, però sí d'alguna altra manera. En tractar-se d'un servei públic, no volia identificar-lo amb la meva persona per tal que una altra persona pugués mantenir el mateix nom, però sí amb uns valors: El verd simbolitza l'esperança, algo molt important en uns temps difícils. A Canyelles tenim la sort de gaudir d'un preciós entorn natural, i n'hem de tenir cura, per això Quiosc Verd aposta pel respecte al medi ambient i pel foment del reciclatge, un valor que es veu reflexat en el seu logotip, que també simbolitza l'esperit de reinventar-nos dia a dia.

Qui som?

Em dic Jaume Montaner, sóc qui regenta el quiosc des de la seva obertura l'any 2010. Vaig nèixer a Canyelles l'any 1979, i hi vaig viure la meva tendra infantesa. Després, per motius personals, vaig estar vivint uns anys a Vilafranca, i el 2009 vaig decidir tornar al meu poble natal.

Jo sóc l'Olga Rovira, vaig nèixer a Canyelles l'any 1985 i he viscut sempre en el meu poble! Estic casada i tinc un fill preciós que ja em demana xuxes. L'any 2005 vaig ser pubilla de Canyelles i des del 2014 sóc la teva quiosquera.

Per què t'interessa utilitzar el quiosc?

Proximitat:
Estem al centre de Canyelles, ben a prop de casa teva. Fent les teves compres diàriament al Quiosc Verd estàs contribuint a que puguem mantenir les seves portes obertes, per quan més falta et faci allà estigui. Sempre ens enrecordem de Santa Bàrbara quan trona! A més, estàs donant feina a gent del poble, que paga els seus impostos al poble, i destina part dels beneficis en col·laborar en iniciatives socials del municipi (Festes Majors, activitats lúdico-esportives,...) i així els teus diners reverteixen altre cop en tu.

Tracte personalitzat:
Al Quiosc Verd, no ets un codi de barres en una tarja de client. Potser no podràs sumar punts amb les teves compres per aconseguir grans regals, però podem reconèixer la teva cara, potser el teu nom i potser coneixem qui és la teva família o amistats. Si un dia has d'enviar el fill a buscar el diari, no cal que li donis tantes explicacions, si vens habitualment ja sabem quin diari compres. El nen encertarà amb la compra!

Contres:
També és possible que trobis raons per no comprar-hi, si ens les dius potser hi trobem remei. De moment no tenim cap bola de cristall que ens les pugui revelar.  

On està?

Bé, ara que ja ens has trobat a la xarxa, has de saber on es troba. Està en el rovell de l'ou de Canyelles. Està a la Rambla del Carrer Nou, just davant de l'Ajuntament al final del carrer de la Bassa d'en Llot. Si encara no et situes, aquí tens unes quantes pistes: Està al capdamunt de les escales que pugen de la Riera cap a l'Ajuntament, podem mantenir una conversa des de la porta del Quiosc i la del Clarel, si pares a buscar el cupó a la caseta de la O.N.C.E. pots saludar-nos un moment, si estàs llançant-te pel tobogan o gronxant-te en el parc del Casal, pots veure si està obert o tancat, si t'enfiles a la creu de la Farmàcia pots veure la seva teulada, si esperes el bus per anar a treballar a Vilafranca pots veure com muntem la parada... Si encara no et situes, aquí tens el plànol.

(Clica per veure'ns a google maps)